Exams Know-how

Case Study Tourism New Zealand Website - IELTS Reading Answers

Author_Image
Yocket Editorial Team
361 views

The IELTS Reading Module offers a fantastic chance to achieve excellent scores. It assesses a candidate’s reading comprehension skills in English. You must comprehend the various question types in order to perform at your best in this area. Ideally, you should not spend more than 20 minutes on a passage. The Academic passage, Case Study Tourism New Zealand Website reading answers, appeared in an IELTS Test. Try to find the answers to get an idea of the difficulty level of the passages in the actual reading test. If you want more passages to solve, try taking one of our IELTS reading practice tests.

The IELTS Reading test is essential for anybody planning to study, work, or relocate to English-speaking nations. Mastery of this part necessitates strong linguistic abilities and efficient reading comprehension techniques. In this situation, understanding reading passages and correctly recognizing responses is critical. This article will examine "Case Study Tourism New Zealand Website" and how it relates to IELTS reading. By analyzing the passage and critiquing example responses, we want to give valuable insights and tactics to assist test takers in effectively traversing this area. This article provides thorough information for improving reading comprehension and eventually succeeding on the IELTS Reading exam, from understanding the material to breaking down sample responses.

Table of Contents

Case Study Tourism New Zealand Website Reading Passage

Paragraph 1

New Zealand is a small country of four million inhabitants, a long-haul flight from all the major tourist-generating markets of the world. Tourism currently makes up 9% of the country’s gross domestic product and is the country’s largest export sector. Unlike other export sectors, which make products and then sell them overseas, tourism brings its customers to New Zealand. The product is the country itself – the people, the places and the experiences. In 1999, Tourism New Zealand launched a campaign to communicate a new brand position to the world. The campaign focused on New Zealand’s scenic beauty, exhilarating outdoor activities and authentic Maori culture, and it made New Zealand one of the strongest national brands in the world.

Paragraph 2

A key feature of the campaign was the website www.newzealand.com, which provided potential visitors to New Zealand with a single gateway to everything the destination had to offer. The heart of the website was a database of tourism services operators, both those based in New Zealand and those based abroad which offered tourism services to the country. Any tourism-related business could be listed by filling in a simple form. This meant that even the smallest bed and breakfast address or specialist activity provider could gain a web presence with access to an audience of long-haul visitors. In addition, because participating businesses were able to update the details they gave on a regular basis, the information provided remained accurate. And to maintain and improve standards, Tourism New Zealand organized a scheme whereby organizations appearing on the website underwent an independent evaluation against a set of agreed national standards of quality. As part of this, the effect of each business on the environment was considered.

Paragraph 3

To communicate the New Zealand experience, the site also carried features relating to famous people and places. One of the most popular was an interview with former New Zealand All Blacks rugby captain Tana Umaga. Another feature that attracted a lot of attention was an interactive journey through a number of the locations chosen for blockbuster films which had made use of New Zealand’s stunning scenery as a backdrop. As the site developed, additional features were added to help independent travelers devise their own customized itineraries. To make it easier to plan motoring holidays, the site cataloged the most popular driving routes in the country, highlighting different routes according to the season and indicating distances and times.

Paragraph 4

Later, a Travel Planner feature was added, which allowed visitors to click and ‘bookmark’ places or attractions they were interested in, and then view the results on a map. The Travel Planner offered suggested routes and public transport options between the chosen locations. There were also links to accommodation in the area. By registering with the website, users could save their Travel Plan and return to it later, or print it out to take on the visit. The website also had a ‘Your Words’ section where anyone could submit a blog about their New Zealand travels for possible inclusion on the website.

Paragraph 5

The Tourism New Zealand website won two Webby awards for online achievement and innovation. More importantly, perhaps, the growth of tourism in New Zealand was impressive. Overall tourism expenditure increased by an average of 6.9% per year between 1999 and 2004. From Britain, visits to New Zealand grew at an average annual rate of 13% between 2002 and 2006, compared to a rate of 4% overall for British visits abroad.

Paragraph 6

The website was set up to allow both individuals and travel organizations to create itineraries and travel packages to suit their own needs and interests. On the website, visitors can search for activities not solely by geographical location, but also by the particular nature of the activity. This is important as research shows that activities are the key driver of visitor satisfaction, contributing 74% to visitor satisfaction, while transport and accommodation account for the remaining 26%. The more activities that visitors undertake, the more satisfied they will be. It has also been found that visitors enjoy cultural activities most when they are interactive, such as visiting a marae (meeting ground) to learn about traditional Maori life. Many long-haul travelers enjoy such learning experiences, which provide them with stories to take home to their friends and family. In addition, it appears that visitors to New Zealand don’t want to be ‘one of the crowd’ and find activities that involve only a few people more special and meaningful.

Paragraph 7

It could be argued that New Zealand is not a typical destination. New Zealand is a small country with a visitor economy composed mainly of small businesses. It is generally perceived as a safe English-speaking country with a reliable transport infrastructure. Because of the long-haul flight, most visitors stay for longer (average 20 days) and want to see as much of the country as possible on what is often seen as a once-in-a-lifetime visit. However, the underlying lessons apply anywhere – the effectiveness of a strong brand, a strategy based on unique experiences and a comprehensive and user-friendly website.

Suggested: IELTS Exam Fees in India

Case Study Tourism New Zealand Website Reading Questions

Questions 1-7

  • Complete the table below.
  • Choose ONE WORD ONLY from the passage for each answer.
  • Write your answers in boxes 1-7 on your answer sheet.
Sections of website Comments
Database of tourism services • easy for tourism-related businesses to get on the list
• allowed businesses to 1…………………………… information regularly
• provided a country-wide evaluation of businesses, including their impact on the 2………………………..
Special features on local topics • e.g. an interview with a former sports 3……………………………., and an interactive tour of various locations used in 4……………………….v
Information on driving routes • varied depending on the 5……………………………
Travel Planner • included a map showing selected places, details of public transport and local 6………………………….
‘Your Words’ • travelers could send a link to their 7…………………………

Questions 8-13

  • Do the following statements agree with the information given in Reading Passage 1?
  • In boxes 8-13 on your answer sheet, write
  • TRUE             if the statement agrees with the information
  • FALSE            if the statement contradicts the information
  • NOT GIVEN  if there is no information on this

8   The website www.newzealand.com aimed to provide ready-made itineraries and packages for travel companies and individual tourists.
9   It was found that most visitors started searching on the website by geographical location.
10   According to research, 26% of visitor satisfaction is related to their accommodation.
11   Visitors to New Zealand like to become involved in the local culture.
12 Visitors like staying in small hotels in New Zealand rather than in larger ones.
13   Many visitors feel it is unlikely that they will return to New Zealand after their visit.

Case Study Tourism New Zealand Website Reading Answers

In this section, the case study tourism New Zealand website reading answers with explanations, are given to evaluate your errors.

(Note: The text in italics mentions the location and referring lines written in the reading passage)

1. Answer:Update
Explanation: participating businesses were able to update the details they gave on a regular basis, the information provided remained accurate. The given answer is located in 8-10 lines of the 2nd paragraph.

2. Answer: Environment 
Explanation:  As part of this, the effect of each business on the environment was considered. The given answer is located in the last 2 lines of the 2nd paragraph.

3. Answer:Captain
Explanation: One of the most popular was an interview with former New Zealand All Blacks rugby captain Tana Umaga.The given answer is located in the 2-3 lines of the 3rd paragraph.

4. Answer: Flims
Explanation:Attracted a lot of attention was an interactive journey through a number of the locations chosen for blockbuster films. The given answer is located in the 4-5 line of the 3rd paragraph.

5. Answer: Seasons 
Explanation: The site cataloged the most popular driving routes in the country, highlighting different routes according to the season and indicating distances and times. The given answer is located in the last 3 lines of the 3rd paragraph.

6. Answer: Accommodation 
Explanation: There were also links to accommodation in the area. The given answer is located in the 4-5 lines of the 4th paragraph.

7. Answer: Blog
Explanation:  The website also had a ‘Your Words’ section where anyone could submit a blog of their New Zealand travels for possible inclusion on the website. The given answer is located in the last 3 lines of the 4th paragraph.

8. Answer: False
Explanation:  The website was set up to allow both individuals and travel organizations to create itineraries and travel packages to suit their own needs and interests. The given answer is located in the first 3 lines of the 6th paragraph.

9. Answer: Not given

10. Answer: False
Explanation:  Visitor satisfaction, contributing 74% to visitor satisfaction, while transport and accommodation account for the remaining 26%. The given answer is located in the 5-7 lines of the 6th paragraph.

11. Answer: True
Explanation:  It has also been found that visitors enjoy cultural activities most when they are interactive. The given answer is located in the 7-9 lines of the 6th paragraph.

12. Answer: Not given

13. Answer: True 
Explanation:  Because of the long-haul flight, most visitors stay for longer (average 20 days) and want to see as much of the country as possible on what is often seen as a once-in-a-lifetime visit. The given answer is located in the 4-6 lines of the 7th paragraph.

Suggested: Difference Between IELTS vs GMAT

Tips for the IELTS Reading Test

Below are some tips to help you improve your band score in the IELTS reading test:

  • Mark essential words as you read the section. It helps you keep your attention on the critical points.
  • Look over the questions quickly before you read them. Find keywords in the questions to help you learn.
  • Keep track of time. Make good use of your time for each part, and don’t spend too much on any one question.
  • Skim the sentence before entering the details. Know what the primary thought is and how the information is put together.
  • Begin with the easiest questions for you. It makes sure you get those questions before moving on to harder ones.

Conclusion

To summarize, mastering the IELTS Reading test involves a combination of successful tactics, persistent practice, and confidence. You may quickly and accurately explore the chapters by establishing strong skimming and scanning methods, growing your vocabulary, and becoming familiar with various questions. Identify and manage your time effectively, remain calm under pressure, and systematically address each question. Yocket's extensive study materials and professional assistance may provide additional support and tools to help you succeed in your IELTS. With effort and the correct resources, you may confidently take the IELTS Reading exam and attain your goal score. Visit Yocket today and take your IELTS preparation to the next level.

FAQ's on Case Study Tourism New Zealand Website - IELTS Reading Answers

How many parts does the IELTS Reading test have?

How can I qualify for the IELTS Reading test?

What sorts of questions might I expect on the IELTS Reading test?

What is the IELTS Reading test, and what does it cover?

More Topics

Top Premium Admits

View all admits

Articles you might like

The Indian Dream To Go For Higher Studies Abroad?

Hold all the aces before you depart for your higher studies

What After SAT / ACT Exam? | Things to do for Studies Abroad

Upcoming Events

Free

Scholarships and Other Funding Strategies 2025

June 15th, 7:00 pm IST | 1hr

Free

Fireside chat with Brown uni admitted student

June 21st, 3:00 pm IST | 1hr

Free

Looking for Funding options: Scholarships, RA & TA are the way forward!

July 2nd, 5:00 pm IST | 1hr