Exams Know-how

Moles Happy as Homes Go Underground - IELTS Reading Answers

Author_Image
Yocket Editorial Team
131 views

IELTS students would gain information from the Moles happy as homes go underground Reading Answers article. This practice test will provide learners with the fundamental understanding they need to do well on the IELTS reading test. Read the passage with concentration if you want to get better at reading and improve your band scores.

The reading module of the IELTS exam includes a variety of question types and requires reading techniques to solve them easily. To acquire a better band score, the student must understand question types and answer them accordingly. Complete all the questions and then analyze the Moles happy as homes go underground Reading Answers with an explanation.

Table of Contents

Moles Happy as Homes Go Underground Reading Passage

Paragraph 1

Workmen tramping through a field uncovered a skinny steel chimney, which is how the public first learned about Dutchman Frank Siegmund and his family. A little skylight window could be seen through the thistles, and when the curious explorers down the hillside, they found a pine door with diamond-patterned leaded glass and a brass knocker leading to an underground structure. The Siegmunds had been able to remain hidden for six years just outside the Dutch city of Breda. They're the newest of a band of fiercely independent housewives who've gone underground in quest of peace and quiet.

Paragraph 2

Most people have been compelled to abandon their unconventional dwellings and return to more mainstream ways of living because of stringent building rules. Yet, underground suburbs in the Dutch model are soon to be viewed as trendy and upmarket. Seven posh residences, each nestled within a high earth-covered noise barrier adjacent to Tilburg's major city road, have lately been put up for sale, at a price tag of $296,500. Customers were already waiting in line to purchase the unique partially submerged homes, which have a grassy mound for a back wall and a long glass gallery for a front wall.

Paragraph 3

There are many potential spies, not just the Dutch. More and more people around Europe are going below to build their homes, workplaces, nightclubs, and malls. Evidence of this style of life can be seen in places with extreme weather conditions, such as Montreal, Canada, where residents can take refuge from the winter cold in an underground shopping and medical complex. Since 90% of Japan's population lives on only 20% of the country's land, architects in Tokyo are building an enormous underground city to be begun in the next decade, and underground retail malls are already commonplace in a country where 90% of the population lives in a 20% space.

Paragraph 4

It is possible to protect a beautiful or "environmentally sensitive" landscape by constructing massive commercial buildings underneath. In fact, many of the land-hungry structures, such as movie theatres, grocery stores, theatres, warehouses, and libraries, might be built underground because they have no use for windows.

Paragraph 5

When it comes to private residences, there are also significant benefits. There would be half as many roads if a housing development of 194 units, which would consume 14 hectares of land above ground, were built below ground on 2.7 hectares of land. The soundproofing and thermal insulation qualities of several meters of dirt are greatly improved. For similar dwellings in Britain, contact Peter Carpenter, secretary of the British Earth Sheltering Association. "We receive 40 to 50 inquiries per week," he notes. Many regard this as an investment in the future. Carpenter, who also lives underground, uses solar panels and natural insulation to keep warm without ever having to pay for it.

Paragraph 6

The problem in Europe has been conservative local authorities and builders that wish to ensure speedy sales with traditional mass-built houses. South Limburg planners, meanwhile, greeted the development with unconcealed relief due to Holland's severe land shortage. Jo Hurkmans, an architect from Tilburg, came up with the concept of installing noise embankments along major thoroughfares. His separate houses, which have two stories and four bedrooms, and two bathrooms, are taking shape. He explains that rather than being underground, "they are in the earth." The glass facade, which extends from the second story down to the ground, will be the only source of illumination. The back is where you'll find the rooms that don't require as much window space. The living quarters are up front, where it's brighter, so no one will ever suspect anything amiss in the back.

Paragraph 7

More than ten thousand underground homes have been constructed in the United States since the 1973 oil crisis sparked a movement towards more environmentally friendly housing options. Currently under construction in Nottinghamshire is the first underground development in the United Kingdom, a terrace of five residences. The Olivetti residential center in Ivrea is Italy's most impressive example of an underground building. As a hotel/home complex for Olivetti staff, Roberto Olivetti commissioned its construction in 1969. It consists of 82 studio apartments and 12 maisonettes. It is set on a hillside, so the only visible part is the glass front. Patnzia Vallecchi, who has lived there since 1992, claims that life here is not drastically different from that in any other type of flat.

Paragraph 8

The Japanese Shimizu Corporation has developed "space creation" devices that aim to stimulate people who must spend extended periods of time underground by combining factors such as light, music, breezes, and aromas, as not everyone is able to adapt effectively to such conditions. Subterranean workplaces in Japan are getting "virtual" windows and mirrors, and those at the University of Minnesota have periscopes to let in more light and let in more of the outside world below ground.

Paragraph 9

And yet, hobbit life is perfect for Frank Siegmund and his loved ones. He first erected a hill to house a cold room for his bakery. They slept there through the heat wave. There was a sense of calm and connection to nature, he says. I started expanding the space gradually. Even though it may sound unusual, we actually gain power from the earth's vibrations due to our proximity to it. Our kids absolutely adore having the rabbits as neighbors, as not all kids can say that bunnies peek into their playroom windows.

Suggested: 400+ Vocabulary Words for IELTS + PDF (Updated 2024)

Moles Happy as Homes Go Underground Reading Questions

Questions 1-8

Reading Passage has nine paragraphs (A-I).
Choose the most suitable heading for each paragraph from the list of headings below.
Write the appropriate numbers (i-xii) in boxes 1-8 on your answer sheet.
Paragraph A has been done for you as an example.
NB     There are more headings than paragraphs so you will not use all of them.

List of Headings

i. Examples of Underground Housing Throughout the World

ii. Pre-construction sales of homes

iii. Construction blueprints for new houses

iv. An underground dwelling is unearthed

v. Creating a global network of subsurface infrastructure

vi. Making an artificial version of the great outdoors

vii. This architect gives a tour of his residences

viii. The health benefits of a subterranean lifestyle

ix. There is less need for resources like space and power

x. Not all structures need to have windows because they can function without sunlight

xi. Most people favor more traditional forms of dwelling

xii. The history of a residence built below ground

    Example             Answer

 Paragraph A               xii

Paragraph B

Paragraph C

Paragraph D

Paragraph E

Paragraph F

Paragraph G

Paragraph H

Paragraph I

Questions 9-11

Complete the sentences below with words taken from the reading passage.
Use NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.
Write your answers in boxes 9-11 on your answer sheet.
9. The Hurkman family has homes constructed into __________________.

10. _____________________ were happy to hear about the Dutch innovation.

11. A lot of builders favor factory-made residences since they are _____________.

Questions 12-14

Do the following statements agree with the information given in the Reading Passage?

In boxes 12-14 on your answer sheet, write

TRUE                 if the statement is true
FALSE                if the statement is false
NOT GIVEN      if the information is not given in passage

12. The Ivrea facility was designed for Olivetti staff.

13. Japanese underground offices include periscopes to reflect light and views.

14. The first underground room of Frank Siegmund was utilized for sleeping during the heatwave.

Moles Happy as Homes Go Underground Reading Answers with Explanation

Moles happy as homes go underground reading answers with explanation consist of detailed reasons for the above questions for your knowledge and reference.

(Note: The text in Bold mentions the location and answer given in the passage itself. Explaining sentences from the reading passage are shown on the lines in italics.)

1. ii

Explanation: The last line of paragraph B states that Customers were already waiting in line to purchase the unique partially submerged homes, which have a grassy mound for a back wall and a long glass gallery for a front wall.

2. v

Explanation: 1st and 2nd lines of paragraph C explain that There are many potential spies, not just the Dutch. More and more people around Europe are going below to build their homes, workplaces, nightclubs, and malls.

3. x

Explanation: 2nd line of paragraph D describes that In fact, many of the land-hungry structures, such as movie theatres, grocery stores, theatres, warehouses, and libraries, might be built underground because they have no use for windows.

4. ix

Explanation: 2nd line of paragraph E depicts that There would be half as many roads if a housing development of 194 units, which would consume 14 hectares of land above ground, were built below ground on 2.7 hectares of land.

5. vii

Explanation: 3rd line of paragraph F represents that Jo Hurkmans, an architect from Tilburg, came up with the concept of installing noise embankments along major thoroughfares.

6. i

Explanation: 3rd line of paragraph G portrays that The Olivetti residential center in Ivrea is Italy's most impressive example of an underground building.

7. vi

Explanation: 1st line of paragraph H tells that The Japanese Shimizu Corporation has developed "space creation" devices that aim to stimulate people who must spend extended periods of time underground by combining factors such as light, music, breezes, and aromas, as not everyone is able to adapt effectively to such conditions.

8. xii

Explanation: 2nd line of paragraph I narrates that He first erected a hill to house a cold room for his bakery.

9. noise embankments

Explanation: 3rd line of paragraph F indicates that Jo Hurkmans, an architect from Tilburg, came up with the concept of installing noise embankments along major thoroughfares.

10. South Limburg planners

Explanation: 2nd line of paragraph F expresses that South Limburg planners, meanwhile, greeted the development with unconcealed relief due to Holland's severe land shortage.

11. speedy sales

Explanation: 1st line of paragraph F proves that The problem in Europe has been conservative local authorities and builders that wish to ensure speedy sales with traditional mass-built houses.

12. True

Explanation: 3rd and 4th line of paragraph G explains that The Olivetti residential center in Ivrea is Italy's most impressive example of an underground building. As a hotel/home complex for Olivetti staff, Roberto Olivetti commissioned its construction in 1969.

13. False

Explanation: 2nd line of paragraph H justifies that Subterranean workplaces in Japan are getting "virtual" windows and mirrors, and those at the University of Minnesota have periscopes to let in more light and let in more of the outside world below ground.

14. False

Explanation: 1st and 2nd lines of the paragraph I describe that And yet, hobbit life is perfect for Frank Siegmund and his loved ones. He first erected a hill to house a cold room for his bakery.

Suggested: List of Countries Accepting IELTS Score

Tips for Answering the IELTS Reading Test

  • Read the instructions carefully
  • Skim the passage
  • Use keywords
  • Underline or highlight
  • Check for synonyms

Conclusion

To summarize, mastering the IELTS Reading test involves a combination of successful tactics, persistent practice, and confidence. You may quickly and accurately explore the chapters by establishing strong skimming and scanning methods, growing your vocabulary, and becoming familiar with various questions. Identify and manage your time effectively, remain calm under pressure, and systematically address each question. Yocket's extensive study materials and professional assistance may provide additional support and tools to help you succeed in your IELTS. With effort and the correct resources, you may confidently take the IELTS Reading exam and attain your goal score. Visit Yocket today and take your IELTS preparation to the next level.

FAQ's on Moles Happy as Homes Go Underground Reading Answers

How much time should I spend on each passage in the IELTS Reading test?

What is the band score range for the IELTS Reading module?

What is the minimum score required in the IELTS Reading test?

More Topics

Top Premium Admits

View all admits

Articles you might like

The Indian Dream To Go For Higher Studies Abroad?

Hold all the aces before you depart for your higher studies

What After SAT / ACT Exam? | Things to do for Studies Abroad

Upcoming Events

Free

Scholarships and Other Funding Strategies 2025

June 15th, 7:00 pm IST | 1hr

Free

Fireside chat with Brown uni admitted student

June 21st, 3:00 pm IST | 1hr

Free

Looking for Funding options: Scholarships, RA & TA are the way forward!

July 2nd, 5:00 pm IST | 1hr